WIERSZE
Szwecja
Turcja
Juhana Henrikki Harju

VAISTO
Sumun ja vedenpinnan välimatka. Luonnon ja kulttuurin. Teon ja ajatuksen. Roikun hampailla oksasta. Tuot mukanasi kärpänpäiden vilahduksia, jänisten juoksua. Petoeläimet syövät, minkä syövät.


Instynkt
Odległość między powierzchnią wody a mgłą. Naturą a kulturą. Działaniem a myślą. Wiszę, zaciskam zęby na gałęzi. Przynosisz błyski gronostajowych łebków, pęd zająca. Drapieżniki zjedzą kogo zjedzą.

tłumaczenie Łukasz Sommer

Juhana Henrikki Harju
© Noora Pietilä Juhana Henrikki Harju (ur. 1989) – poeta, eseista i krytyk fiński. Publikował teksty w antologiach i czasopismach kulturalnych. Często uczestniczy w występach poetyckich. Mieszka w Helsinkach.

Juhana Henrikki Harju (s. 1989) on suomalainen runoilija, esseisti ja kriitikko. Hänen tekstejään on julkaistu kulttuurilehdissä ja antologioissa. Tämän lisäksi Harju on aktiivinen runoesiintyjä. Hän asuu Helsingissä.
Łukasz Sommer
Łukasz Sommer (ur. 1974) – adiunkt w Katedrze Hungarystyki UW (Pracownia Finlandystyki). Publikował m.in. tłumaczenia poezji fińskiej.

Łukasz Sommer (ur. 1974) on tutkija ja luennoitsija Varsovan Yliopiston unkarin kielen laitoksen Suomi-osastolla. Hän on julkaissut mm. suomalaisen runouden käännöksiä.Twitter